Галерия ,,Контраст” с първо участие в ,,София диша”

26.08.2017 - 27.08.2017

...

Голямо предизвикателство за галерия ,,Контраст” е първото и участие в летния градски фестивал ,,София диша”. Уникалната възможност за непосредствен контакт с масовата публика ще се състои в сърцето на София, а именно площад „Св. Александър Невски”.

Тазгодишното издание, което се провежда за осма поредна година, е част от актуалната културна програма по подготовка на българското председателство на Съвета на Европа, започващо в началото на 2018 г.

Галерия ,,Контраст” се включва във втората му част, в периода 26 – 27 август, и специално ще представи творби на млади български художници. Любителите на изкуството, които ще посетят експозицията й, в творческата зона на фестивала, ще могат да видят картините на: Юлиан Станкулов, Моника Тошева, Радослав Нейчев, Людмил Веселинов и Ялмур Станкулов. Авторите, стиловете, техниките и концептуалните решения са подбрани и съобразени с нестандартното пространство на градската среда. Сред тях Юлиян Станкулов ни омайва с дъха на ,,Божествени градини” като използва иновативни живописни техники. Лиричните и колоритни софийски пейзажи на Радослав Нейчев ни препращат към ,,Стара София” и ,,Софийски потайности”. Людмил Веселинов се спира на историческата забележителност Траянови врата със своите ,,Крепост I” и ,,Крепост II”. Най-младата авторка Ялмур Станкулов, за пореден път, изненадва със своите концептуални живописни творби ,,Recognize me I” и ,,Recognize me II”, рисувани специално за случая. Произведения, които ще останат загадка до последния момент ще представи атрактивната Моника Тошева.

В двудневната програма на мултижанровия фестивал ,,София диша”, галерия „Контраст” ще даде възможност на всички посетители да се срещнат и запознаят със самите художници.

Каним всички наши приятели и ценители на съвременната българска живопис да станат част от това мащабно събитие и да опознаят, по един интригуващ и нестандартен начин, културния живот на София! Нашите автори ще се радват да споделят с вас своите идеи и разбирания за изкуството!

 

attached photos